De omgeving van het huisje

Het huisje grenst aan buurtschap De Braakhoek één van de oudste buurtschappen van Lage Mierde en een prachtig gebied om wandelend of fietsend te gaan ontdekken. Er zijn diverse kaarten in het huisje aanwezig waar u gebruik van kan maken.

Lage Mierde is gelegen in regio de Kempen en ligt op een ‘rug’ tussen de riviertjes Raamsloop en Reusel. Ten noorden van het dorp komen ze bijelkaar op landgoed Wellenseind, dat grenst aan het landgoed de Utrecht en verschillende natuurgebieden zoals de Wellendseinde Heide en Mispeleindse Heide. Een gevarieerd landschap met vennen, heide, beekdalen en bossen. Met vele gezellige bourgondische horecagelegenheden waar je onderweg even kan bijtanken en een lokale lekkernij kan nuttigen.

Trek een denkbeeldige lijn tussen Eindhoven en Tilburg en alles wat zich daar ten zuiden van bevindt heet De Kempen. In De Kempen vind je geen snelwegen en heb je nog rustige fiets- en wandelgebieden. Natuur wordt in deze regio afgewisseld met pittoreske dorpen, zoals ook de ‘Acht Zaligheden’. Vooral in de grensstreek liggen uitgestrekte natuurgebieden. Zo wandel en fiets je bijna ongemerkt door naar België.