Over Mei

De Meidoornhoeve is een hoeve gebouwd in de ‘vlaams kempische bouwstijl’ met oude en sfeervolle bouwmaterialen. Op het perceel staat het ‘meidoornhuisje’ zoals we het vroeger noemde: “het Schopke” wat in Brabant een schuur betekent en onderdeel is van een boerderij.
In mijn geval de boerderij van mijn ouders. De koeien zijn al jaren verdwenen maar de landelijke sfeer gelukkig niet.

De Meidoornhoeve dankt haar naam aan de struik en boom die van oorsprong hier veel in Brabant  voorkomt en werd gebruikt als natuurlijke afrastering van weiden voor vee. Ook heeft het een medicinale werking o.a. rustgevend en bloeddrukverlagend. Het staat voor mij voor het ultieme  ‘thuisgevoel’ , lekker even onthaasten en quality time met de mensen die je lief hebt.

Dat is ook wat we onze gasten gunnen en wat het huisje met haar omgeving te bieden heeft.
Zowel voor jong als oud!

Een onvergetelijk verblijf

Mooie verhalen vertellen of herinneringen ophalen bij het knapperend haardvuur. Samen een bourgondische maaltijd bereiden in de ruime open keuken of heerlijk ontspannen onder de sterrenhemel in de houtgestookte hottub. Lekker zonnen in je privétuin bij de notenboom of een balletje trappen op de gezamenlijke speelweide. Erop uitgaan en de Brabantse gezelligheid ontdekken in de vele horecagelegenheden in de buurt of lange wandel- en fietstochten maken in de mooie groene omgeving met vele oude landgoederen. Leuke uitstapjes maken naar een pretpark, klimbos, dierentuin of liever naar één van de vele omliggende herontdekte steden? Te veel activiteiten om op te noemen en we denken altijd graag met u mee om uw verblijf nog onvergetelijker te maken, want: 

Herinneringen die je later wilt hebben…..  moet je nu maken!

Wees welkom,

Joris & Liesbeth

De omgeving

Geniet van een gevarieerd landschap met vennen, heide, beekdalen en bossen. 

Activiteiten

Bezoek een museum of shop in Tilburg. Een dagje Efteling of Beekse Bergen. Of wandel de Andreas Schotel wandelroute

De omgeving

Geniet van een gevarieerd landschap met vennen, heide, beekdalen en bossen. 

Activiteiten

Bezoek een museum of shop in Tilburg. Een dagje Efteling of Beekse Bergen. Of wandel de Andreas Schotel wandelroute